6 порад, як вибрати меблі для дитячої кімнати

20.01.2020

Облаштувати дитячу складніше, ніж іншу кімнату в будинку чи квартирі, а все тому, що вона повинна виконувати функції спальні, мати робочу та ігрову зони, місця для зберігання речей дитини. Ми допоможемо розібратися, як вибрати меблі для дитячої, нічого не проґавивши.

Правильно плануємо простір

Щоб правильно підібрати предмети меблювання, потрібно керуватися віком, темпераментом, смаками та особливостями дитини, адже йому тут перебувати багато часу. Насамперед слід зонувати площу – Візьміть аркуш паперу та олівець, почніть малювати, щоб краще зрозуміти, що і як потрібно поставити. Можна умовно виділити такі зони:

  • Для сну. Вона є ключовою, адже від усього можна відмовитися, але не від дивана чи ліжка. Для новонароджених і малюків першого року життя це обов'язково має бути спеціальне ліжечко з твердим дном та бортиками. Старшим дітям можна запропонувати односпальне ліжко чи диван (залежить від вільного місця).
  • Для ігор та відпочинку. Малята грають більше, ніж підлітки, але й тим, і іншим потрібно відпочивати, тому розмір відведеного для цього простору залежить від статі, віку, захоплень юного мешканця. Врахуйте, що потрібна комод для зберігання ігор та іграшок, можливо, стелаж для машинок або ляльок. Але залиште простір для залізниці, Барбі або паркінгу.
  • Для навчання. Школярам просто необхідне місце, де вони робитимуть уроки. Стіл або парта підбирається по зростанню, але щоб не купувати щоразу новий предмет, можна правильне положення забезпечити стільцем з висотою, що регулюється. Але не варто думати, що дошкільнятам не потрібна така зона. вони малюють, вчаться писати, ліплять, а для цього потрібний невеликий столик.
  • Для зберігання одягу. Зручно і дитині, і батькам, якщо речі знаходяться в дитячій, тому варто подумати над шафою. Якщо площа кімнати дозволяє, можна поставити і комод.

Не слід перевантажувати кімнату меблями, тут має бути вільний простір.

Які меблі вибрати для дитячої: 6 параметрів

Коли ви визначилися з тим, що саме у вас має бути, можна приступати до вибору предметів меблювання. Для цього рекомендуємо звернути увагу на такі фактори:

  1. Колір. Забудьте про темні відтінки – ви ж не собі вибираєте. У кімнаті має бути світло, можливо навіть яскраво. Якщо улюблений колір непосиди надто насичений (наприклад, червоний, фіолетовий, синій), їх можна застосовувати в декорі.
  2. Параметри безпеки. Жодних гострих кутів! Під час гри або випадкового падіння можливість отримати травму, а тим більше з тяжкими наслідками, повинна бути мінімізована. Це ж стосується й стійкості предметів.
  3. Екологічність. При виробництві повинні застосовуватися матеріали, що не виділяють і не містять шкідливих речовин. Тому не соромтеся попросити у продавця сертифікат якості.
  4. Міцність. Дитячі меблі не повинні розвалитися не тільки від статичної ваги дитини, а й від інтенсивних навантажень – діти люблять пострибати на ліжку, залізти в шафу, знаходять собі інші забави, тому товщина елементів конструкцій, з'єднання не повинні викликати батьків запитань і сумнівів.
  5. Функціональність. Бажано, щоб у ліжку була ніша для зберігання постільної білизни, письмовий стіл мав тумбочки або полички, що відкриваються конструкції – зручними та легкими для використання дитиною.
  6. Оригінальність. Незвичайні дизайнерські рішення допоможуть зробити кімнату індивідуальною. дитині подобатиметься проводити тут свій час.

Вирішуючи, як вибрати меблі для дитячої кімнати, можна зупинитися на перерахованих вище рекомендаціях. Також можна придбати модульні комплекти, двоярусні моделі. Краще купувати меблі у перевірених постачальників або відомих компаній – ndash; на здоров'ї та комфорті дітей не варто економити.