Як облаштувати дитячу кімнату, щоб інтер'єр був красивим, практичним, безпечним

21.01.2020

Кожен батько прагне створити своїй дитині комфортні та безпечні умови для проживання. Роздумуючи над тим, як облаштувати дитячу кімнату, слід брати до уваги одразу кілька моментів:

  • підлога дитини;
  • необхідність поділу простору на зони для ігор, занять та відпочинку;
  • можливість з легкістю підтримувати порядок у кімнаті методом використання функціональних та практичних меблів;
  • безпека.

Якщо сумніваєтеся у власних силах і хочете знати, як правильно обставити дитячу, проконсультуйтеся з менеджерами інтернет-магазину «IKEAgroup». Вони допоможуть вам вибрати практичні, надійні меблі та інші елементи інтер'єру для дитячої кімнати, в якій дитина почуватиметься затишно та комфортно.

Как обустроить детскую комнату

Як обладнати дитячу кімнату, виходячи з розмірів та інших характеристик приміщення

Особливості оформлення дитячої кімнати:

  • Помилково вважати, що світлі тони будуть актуальними тільки при оформленні невеликих приміщень. Пастельні, неяскраві, м'які відтінки викликають почуття умиротворення, а надто яскраві й насичені, навпаки, діють збуджуюче на неокрепший організм, в деяких випадках навіть провокуючи спалахи агресії. Тому в будь-якому випадку постарайтеся оформити дитячу в світлих тонах, що не привертають зайвої уваги. А яскравих фарб приміщенню можна надати за допомогою барвистого декору або меблів. Декоративними елементами можуть бути навіть світильники. Повітряні кулі, серця, звірятка, будиночки — вибирайте форму та дизайн приладу освітлення на ваш смак і, звичайно ж, враховуючи вік дитини.
  • Оформлення просторого приміщення дозволяє розгулятися фантазії. Доступна площа дозволяє встановити багато видів меблів, включаючи ігрову. Для оформлення невеликого простору доцільно використовувати гардероб з наявністю штанги для розвішування одягу і безлічі прихованих полиць і ящиків, що дозволяють зберігати різноманітні предмети.
  • При облаштуванні дитячої вибирайте розсувні ліжка, довжину яких можна збільшити. Це дозволить заощадити простір, коли дитина маленька, і гроші на відсутність необхідності придбання нових меблів цього виду, коли малюк підросте.
  • Настрій задають деталі. На ринку представлено безліч пристроїв та аксесуарів, призначених для зберігання дрібних речей. Різні коробочки, контейнери, сумки для іграшок, книжкові полиці, підставки для канцелярського приладдя дозволяють без особливих зусиль підтримувати порядок у кімнаті.
  • Безпека забезпечують такі елементи, як кутові накладки, що дозволяють знизити ризик травм дитини про гострі кути столу та шафи, заглушки для розеток, універсальні замки, віконні фіксатори, стопор для дверей, протиковзкі смужки, оптична димова сигналізація та інші.

Як облаштувати дитячу

Пам'ятайте: обстановка в будинку повинна бути не тільки комфортною та безпечною, а й сприяти підтримці здоров'я всіх членів сім'ї. Тому, якщо дозволяють розміри дитячої чи іншої кімнати в будинку, доцільно встановити в ній спортивний куточок. При виборі шведської стінки або інвентаря іншого виду враховуйте, яка максимальна вага користувача допустима для занять на цьому обладнанні. Таким чином, ви зможете за бажання організувати спортивний куточок виключно для дитини або для всіх домочадців.

Не поспішайте купувати дорогі елементи інтер'єру до дитячої. В інтернет-магазині «IKEAgroup» представлені якісні та доступні в ціні меблі та інші товари відомого виробника для облаштування всього будинку. Продукція сертифікована та відповідає всім загальноприйнятим вимогам та нормам. Меблі, реалізовані нашою компанією, відрізняються практичністю, високою надійністю, довговічністю та безпекою.