Як почистити м'які меблі

20.01.2020

Не поспішайте ховати прекрасну оббивку нового дивана під покривалом. Знаючи, як почистити м'які меблі, ви зможете надовго зберегти її привабливий вигляд та продовжити термін експлуатації виробів. Дивани часто відіграють роль головної прикраси в інтер'єрі, а пуфи допомагають підкреслити основний стиль, де оформлено приміщення. Тому, купуючи вироби подібного типу, кожен користувач прагне в першу чергу дізнатися, як доглядати м'які меблі. Але не поспішайте скуповувати всілякі засоби для чищення. Сучасні матеріали, що використовуються при виробництві м'яких меблів, представлених в інтернет-магазині «IKEAgroup», мають підвищену стійкість до зносу та забруднення, до того ж є кілька способів безпечного та ефективного догляду за такими виробами.

Основні правила догляду за м'якими меблями

Великий вибір оббивних тканин дозволяє легко підібрати матеріал, який ідеально впишеться в інтер'єр. Багато хто віддає перевагу диванам зі шкіряною оббивкою, зважаючи на легкість догляду. Очистити такий матеріал від забруднень можна за допомогою вологої серветки або губки, але тільки в тому випадку, якщо свіжі плями.

Часто користувачі, прагнучи знайти інформацію про те, як правильно чистити м'які меблі зі шкіри або шкірозамінника, забувають, що бездоганний зовнішній вигляд матеріалу багато в чому визначається дотриманням правил експлуатації виробів, а саме:

  • Не встановлюйте такі предмети поблизу джерел тепла.
  • Шкіра має здатність вбирати вологу, тому намагайтеся підтримувати нормальний рівень вологості в приміщенні і прибирайте рідини, що потрапили на меблі, не чекаючи їх висихання.
  • Двічі на рік обробляйте вироби зі шкіри спеціальними засобами. Це допоможе повернути початковий вид оббивки.

Нерідко користувачі вибирають меблі зі знімними чохлами. Це найкращий варіант виробів для зайнятих людей та облаштування приміщень, де є маленькі діти. Колір також відіграє вирішальну роль при виборі м'яких меблів і не тільки через те, що він підбирається з урахуванням стилю інтер'єру. Немаркі забарвлення допоможуть уникнути зайвого чищення. Високою популярністю у споживачів користується модель дивана Ікеа Віласунд, оформлена в сірих тонах. Шезлонг встановлюється ліворуч чи праворуч, залежно від потреб. Чохол можна прати у пральній машині.

Правила догляду за м'якими меблями

Основні види чищення м'яких меблів — це сухий чи вологий спосіб. Який із методів краще застосувати в тому чи іншому випадку, визначається залежно від типу оббивки. Так, наприклад, популярний у клієнтів інтернет-магазину «IKEAgroup» пуф Stockholm 2017 виготовлений з ніжної, але стійкої до стирання тканини — оксамиту. Матеріал можна легко очистити за допомогою тонкої накладки зі щіткою для пилососу.

Всі тканини потребують різних підходів під час чищення:

  • Щільні матеріали — гобелен та жаккард — можна очистити за допомогою пилососу. Сильні забруднення, що в'їлися, видаляйте вологою губкою з використанням нейтрального миючого засобу.
  • Флок — практичний, приємний на дотик матеріал. Для догляду за такими меблями достатньо сухого чищення.
  • Оббивку з велюру очищають за допомогою щітки з м'яким ворсом або шматка вологої тканини, змоченої в нашатирному спирті або у звичайній воді.

Сухе чищення за допомогою пилососу дозволить видалити пил. Не допускайте максимальних обертів насадки під час прибирання, і використовуйте найм'якший і ворсистіший виріб. Прилиплу жуйку можна видалити простим способом — обкладіть її льодом на деякий час, а потім акуратно зріжте ножем. Вологе чищення дозволяє ефективно видаляти плями, у тому числі від шоколаду та кави. Використовуйте мильний розчин. Не забувайте, що зі свіжим забрудненням легше боротися.