Як вибрати меблі для кухні

20.01.2020

Хороша кухня має бути функціональною та зручною. Для того, щоб приготування їжі приносило задоволення, а за обіднім столом з радістю збиралися члени сім'ї та гості, необхідно правильно підібрати розміщення елементів, стиль та колірне рішення для приміщення. 

Перед тим, як вибрати меблі для кухні, потрібно точно знати загальну площу, місця підведення комунікацій та особливості планування. Ця інформація допоможе зрозуміти з чого почати і які кухонні меблі вибирати. 

Якщо ви робите ремонт на кухні в новій квартирі або хочете освіжити інтер'єр будинку, краще звернути увагу на якісні меблі, мийку, змішувач і побутову техніку. У такому разі протягом найближчих 10 років дизайн буде виглядати актуально, а приміщенням буде комфортно користуватися. 

Як вибрати меблі для кухні

5 порад як вибрати кухню

При виборі інтер'єру кухні необхідно враховувати її площу, освітленість і те, як часто і для чого вона використовуватиметься:

  • Для невеликих приміщень краще купити меблі для кухні з  мінімалістичним дизайном у світлих та пастельних тонах. Таке рішення дозволить візуально збільшити простір. Щоб грамотно розпорядитися невеликою площею варто використовувати однорядний або кутовий тип гарнітура. Функціональні системи зберігання допоможуть підтримувати порядок та компактно розмістити посуд, спеції, кухонне начиння.
  • Підбір меблів для столової зони залежить від кількості людей, які одночасно вживають їжу. Для невеликої кухні та сім'ї з 2 осіб підійде маленький квадратний стіл або барна стійка. Якщо в будинок часто приходять гості, варто вибрати розкладний стіл та стільці. У складеному вигляді вони займають мало місця. У нашому каталозі меблів для їдальні представлені столи, стільці, комплекти, табурети, буфети та консолі у різних стилях. Вони відрізняються ергономічним дизайном та виготовлені з якісних екологічних матеріалів. Такі меблі спеціально розроблені для грамотної організації обмеженого простору.
  • Вибір кухонних меблів для сімей з дітьми потребує особливої ​​уваги. Для того, щоб дитині було комфортно приймати їжу за загальним столом, їй потрібен високий стільчик та безпечний посуд для малюків. Табурети та сходи допоможуть дитині дістати потрібну річ чи помити фрукти. Всі гострі та ріжучі предмети повинні бути надійно заховані у недоступному для дітей місці.
  • Кухня великої площі не обмежує фантазію дизайнера та господарів. Для того, щоб на ній було комфортно готувати, необхідно правильно розмістити мийку, плиту та холодильник.
  • Кухню великої площі потрібно розділити на зони: область для приготування, відпочинку та їди. З цим добре справляється барна стійка чи острів. За ними зручно пити ранковий чай та каву, а ввечері ― спілкуватися з гостями за келихом вина.

Як вибрати меблі для кухні

Що врахувати при виборі кухні

Якісні кухонні меблі повинні поєднувати в собі лаконічні форми, високу функціональність, а також якісні екологічні матеріали. 

При виборі кухні варто звернути особливу увагу на фурнітуру. Дешеві ручки псуватимуть загальне враження від меблів, а неякісні доводчики можуть зламатися за рік. 

Не варто економити на стільниці. Вона може бути виготовлена ​​з натурального дерева, каменю або ламінату. Щоб не пошкодити поверхню робочої зони, не можна ставити на стільницю гарячий посуд без підставки та різати на ній продукти.

За допомогою підвісних настінних полиць та систем зберігання можна компактно розмістити все, що потрібно під час готування та грамотно використовувати вільний простір.